Services‎ > ‎Cosmetic Dermatology‎ > ‎Wrinkle Fillers‎ > ‎

Restylane FAQ(Malay)

Faedah-faedah Restylane 
  1. Tidak mempunyai ciri-ciri toxin dan tidak mempunyai protin haiwan 
  2. Senang diserap oleh tubuh 
  3. Tidak mempunyai kesan sampingan 
  4. Tidak memerlu ujian pada kulit sebelumnya
  5. Berkesan lebih lama 
Bertambahnya usia membuat kulit jadi berkerut dan berkeriput, terutama di bahagian garis senyum, kening, dan sebagainya. Hal ini tentu akan menggangu imej, belum lagi adanya bekas jerawat atau cekungan di kulit yang membuat wajah tampak kusam,tidak bercahaya, dan berkesan tua.

Untuk menghentikan kesan pertambahan usia ini, kini ada Restylane, penyumbat kulit yang mengandung asid Hyaluronic yang dapat mengatasi keluhan yang timbul pada wajah anda. Lebih nyaman, tanpa kesan sampingan, dan berkesan lebih lama. Asid Hyaluronic merupakan zat yang terdapat secara semulajadi di dalam tubuh semua makhluk hidup dan berfungsi untuk mengitakat kolagen.

Kesan bahan yang disuntikkan akan terlihat serta merta. Kesannya sangat nyaman sebab tidak membuat rasa kekakuan.

Restylane terdiri daripada 3 produk, yaitu Restylane Touch, Restylane, dan Perlane.
  1. Restylane berfungsi untuk menghilangkan kerutan dan menambah ketebalan bibir. 
  2. Restylane Touch berfungsi untuk menyamarkan garis pada wajah misalnya di sudut mata dan mulut, bahagian kening dan garis senyum. 
  3. Perlane berfungsi untuk membentuk wajah pada bahagian pipi dan dagu, dan untik menambah ketebalan bibir.

Apakah itu Restylane?

Restylane adalah filler yang mengandung Hyaluronic acid dan non animal protein. Berfungsi untuk mengisi lapisan kulit dan jaringan di bawah kulit seperti pada bibir, garis senyum, kening dan sebagainya. Hasilnya akan terlihat saat itu juga dan akan terabsorsi olh tubuh dalam jangka waktu sekitar 1 tahun, setelah itu bahan ini akan menyatu dengan jaringan tubuh.

Daripada apa Restylane diperbuat?

Restylane diperbuat daripada rantaian kimia gula yang hasilnya dapat bertahan lama pada kulit.

Berapa lama ia masih berkesan?

Restylane berkesan lebih daripada 1 tahun, bergantung kepada daerah badan yang diberikan, kedalaman, dan keadaan kulit, serta cara hidup individu. Kebanyakan orang yang menerima rawatan ini kembali dalam 6 hingga 9 bulan kemudian untuk mengulangi perawatan ini.

Apakah yang menyakitkan?

Perawatan ini melibatkan suntikan ke menerusi lapisan kulit yang cuma memberi satu sensasi yang kurang selesa sahaja. Penerima rawatan ini boleh meminta untuk diberikan ubat bius lokal untuk mengurangi lebih lagi perasaan ini.

Apakah kesan sampingan yang mungkin dialami ?

Kesan sampingan yang mungkin timbul biasanya sangat minimal dan berupakan iritasi yang akan membuat kulit menjadi sedikit merah dan bengkak. Tapi kesan ini hanya wujud selama 1 hari, selanjutnya keadaan kulit akan pulih seperti biasa.

Adakah Restylane mempunyai ciri-ciri toxin?

Restylane sangat selamat kerana ia tidak mengandungi protin yang berasal daripada haiwan dan bahan kimia. Restylane adalah dermal filler pertama yang disahkan oleh FDA. Produk ini sangat selamat selama diberi oleh doktor pakar kulit yang sudah mengikuti latihan professional.

Maklumat selanjutnya?

Bincanglah tentang Restylane dengan orang-orang yang benar-benar mengetahuinya, seperti doktor pembedahan plastik, doktor kulit, dan lain pakar yang berpengetahuan. Untuk memperolehi kesan yang anda ingini, adalah mustahak jikalau anda mempunyai maklumat yang cukup sebelum membuat keputusan untuk menjalani perawatan ini.

Apakah keistimewaan Restylane?

Restylane merupakan satu "dermal filler" (penyumbat kulit) yang lebih selamat dan selesa, kesannya sangat nyaman bagi sesiapa yang menerima perawatan ini